Вчера сутринта запалих колата и оставих я аз да загрее както винаги и гледам отзад леко припушва като се има в предвид че колата ми никога не е пушила ама грам. И тръгвам, и си подавам малко повечко газ както си обичам и изведнъж колата заби муцуна и неще да набере а ваври едва едва. Давам пак газ и пак неще исфорсирах я на свободна и се пооправи за миг ама после пак се прееба. Като загря колата на около 75 градуса и уж се оправи ама от време на време забиваше муцуна но пак поне се караше. Да имате представа от какво може да е? Надявям се да сте ме разбрали и ако имате представа да ме посаветвате нещо защтото съм се побъркал от притеснение а най лошото е че нямям време да закарам колата до Ванто да я прегледат че вчера почнах нова работа и нямя как да се измъкна.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Алфа 156 2.4 JTD 99'
Collapse
X
-
Re: проблем
Първоначално публикувано от virusalfaЕдин познат има такава,подобни проблеми даваше....докато един ден не рзглоби компутъра и припои спойките на изходаAlfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
за съжаление и на мен ми прилича на дебитомер....
и то явно ти е натрупало грешки ... ако искаш - ресетни ЕКУто
поне да можеш да караш известно време докато пак натрупа грешка ...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
В книжката на колата си пише, че не трябва да се оставя да работи студена на място в никакъв случей. До 30сек от запалването на двигателя е желателно колата да потегли.Alfa Romeo 146 1.9 TD - Благодаря ти Алфаманяк за това което направи за нея!!!
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoза съжаление и на мен ми прилича на дебитомер....
и то явно ти е натрупало грешки ... ако искаш - ресетни ЕКУто
поне да можеш да караш известно време докато пак натрупа грешка ...Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
Първоначално публикувано от PatsimirВ книжката на колата си пише, че не трябва да се оставя да работи студена на място в никакъв случей. До 30сек от запалването на двигателя е желателно колата да потегли.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
Първоначално публикувано от PatsimirВ книжката на колата си пише, че не трябва да се оставя да работи студена на място в никакъв случей. До 30сек от запалването на двигателя е желателно колата да потегли.
================
малее с Кико какви сме бързиAlfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001
Comment
-
Първоначално публикувано от PatsimirВ книжката на колата си пише, че не трябва да се оставя да работи студена на място в никакъв случей. До 30сек от запалването на двигателя е желателно колата да потегли.Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от virusalfaПървоначално публикувано от PatsimirВ книжката на колата си пише, че не трябва да се оставя да работи студена на място в никакъв случей. До 30сек от запалването на двигателя е желателно колата да потегли.Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
Ами просто бе колега, варианти колкото щеш. Примерно лоша спойка...цъкне и хоп компютъра получи грешни или никъкви данни от някой датчик, а той смята и сравнява данните с програмата си, да ама не има несътветствие в режима на работа и параметрите заложени в програмата и хоп той си минава в авариен режим. Не е задължително да стане от един грешно подаден сигнал от някой датчик /ех мечтая си за карбураторна кола/, може да стане и от повече...и колата гори кат ламя и не върви ....и т.н.....и те така от жички стигаме до забиване на муцуната на колата!
Ох дано да си разбрал лаишкото ми обяснение, че то и аз не съм много на ясно, ма тука има експерти и ще ме поправят ако греша някъде...Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment
-
Първоначално публикувано от CrusaderАми просто бе колега, варианти колкото щеш. Примерно лоша спойка...цъкне и хоп компютъра получи грешни или никъкви данни от някой датчик, а той смята и сравнява данните с програмата си, да ама не има несътветствие в режима на работа и параметрите заложени в програмата и хоп той си минава в авариен режим. Не е задължително да стане от един грешно подаден сигнал от някой датчик /ех мечтая си за карбураторна кола/, може да стане и от повече...и колата гори кат ламя и не върви ....и т.н.....и те така от жички стигаме до забиване на муцуната на колата!
Ох дано да си разбрал лаишкото ми обяснение, че то и аз не съм много на ясно, ма тука има експерти и ще ме поправят ако греша някъде...Alfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
Относно това за 30секунди и паленето на колата....найстина е така:
Защото катилизатора при дизеле може да се запуши много по-лесно от колкото при бензина грубо казано...когата рано сутрин запалим колата и тя е напълно студена то отделянето на твърди частици е максимално...и те се задържат в катализатора до като той не достигне работна темперетура и ги изхвърли.
А както предполагам знаете, оптимална работна темперетура се постига по-бързо при каране на колата от колкото при седене на едно място. Тоест катализатора започва да функционира по-бързо от колкото ако оставим колата да работи на място. Коман райлите и без това загравят доста бавно, така че ако ги запилим на място и ги остивам така да работят за тях това е пагубно.
Грубо казано е това...а и колата като цяло се износва по-малко ако загравя до като се движи.
пс: 95% съм сигурен, че причината за поведението на твоята кола не е причинена пряко от това...но коствено може.
Рано сутрин палиш и тръгваш до като колата не стигне 60градуса тем. на водата не минаваш границата от 2 500оборота...и караш бавно. След като колата достигне оптимална работна темперетура на водата изчакай още няколко минути, за да се случи същото и с маслото и тогава ръчка колкото искаш...Обикновенно при тостигането на оптимален работен режим аз се изрязвам няколко пъти, за да си отпуша катализатора от сутрешното запалване.
Успех.sigpic
Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
" Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
"Seat Leon TDI champion WTCC 2008"
Comment
-
Сега вече ми е ясно защто не трябва да я чакам. А вчера Вальо ми каза да ресна ЕКУ-то и аз го направих и сутрента като я подкарах беше добре в смисъл че заби веднаж или два пъти то все пак пак зъби. Та по неговите думи трябва да е от дебитомера. Но други казаха че е от компютъра и мисълта ми е каде е най добре да закарам колата за да се види какво точно е защтото ако е преебан компа и трябва да се презапоят жиците кой ще може да го оправи без да ми преебат колатаAlfa Romeo 156 2.4 JTD 99’
Comment
-
Първоначално публикувано от KiKoСега вече ми е ясно защто не трябва да я чакам. А вчера Вальо ми каза да ресна ЕКУ-то и аз го направих и сутрента като я подкарах беше добре в смисъл че заби веднаж или два пъти то все пак пак зъби. Та по неговите думи трябва да е от дебитомера. Но други казаха че е от компютъра и мисълта ми е каде е най добре да закарам колата за да се види какво точно е защтото ако е преебан компа и трябва да се презапоят жиците кой ще може да го оправи без да ми преебат колата
те си имат диагностична апаратура и според мен ще си покаже'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
Comment